Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Snoekbaars uit Boedapest
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
zoetwatervisfilet
▢
citroensap
▢
peper
▢
zout
▢
2
eetlepels
boter
▢
150
g
witte champignons
in plakjes
▢
2
eetlepels
bosuitjes
fijngesneden
▢
2
eetlepels
peterselie
▢
1
dl
Pinot Blanc
Hongaarse
▢
aardappels
nieuwe naar behoefte
▢
1
dl
zure room
▢
1
dl
slagroom
▢
paprikapoeder
Instructies
Bedruppel de vis met citroensap, dep ze af en bestrooi met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Smelt de boter in een lage wijde ovenvaste pan met deksel.
Leg de vis erin en draai ze dan om.
Strooi de in plakjes gesneden paddestoelen, de uitjes en de gehakte peterselie erop en schenk de wijn erover.
Zet de vis met het deksel op de pan een kwartier in de oven.
Kook de aardappelen in water gaar.
Schenk alle stoofvocht van de vis in een kleine pan en laat tot een bodempje inkoken.
Voeg de gemengde room toe en breng het al roerend opnieuw aan de kook.
Laat het in een open pan koken tot een licht gebonden saus ontstaat.
Leg de aardappelen rond de vis en bestrooi met wat paprikapoeder.
Schenk tenslotte de saus over de vis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Hongarije