Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soep van Jonge spinazie met geraspte witte raap en krokant gebakken spek
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
l
gevogeltebouillon
of groentebouillon
▢
1
fijngesnipperde
sjalot
▢
500
g
jonge spinazie
gewassen maar met de steeltjes er nog aan
▢
Nootmuskaat
▢
witte peper
▢
zout
▢
2
kleine
jonge witte rapen
▢
8
sneden
spek
krokant gebakken
Instructies
Breng de bouillon aan de kook met de sjalot, doe er de spinazie bij en kook gaar.
Mix de soep fijn en kruid met een snuif, nootmuskaat, peper en zout.
Schil de rapen en rasp ze fijn.
Schik de geraspte raap in het midden van diepe borden en giet er de soep rond.
Werk af met het krokant gebakken spek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Varkensvlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
België