Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soep van ui, prei en knoflook
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
knoflookpers
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olijfolie
extra vergine
▢
4
grote
gele uien
in blokjes
▢
4
preien
inclusief 3 cm van het zachte groen, zorgvuldig gewassen en inringen gesneden
▢
90
gram
pancetta
in kleine dobbelsteentjes
▢
5
tenen
knoflook
uit de knijper
▢
1½
liter
kippenbouillon
▢
3,1
dl
fruitige rode wijn
zoals Chianti of Zinfandel
▢
2
eetlepels
balsamicoazijn
▢
1
eetlepel
rode wijnazijn
▢
zout
versgemalen peper
▢
90
gram
geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Voeg de uien, de preien en de pancetta toe en fruit alles, af en toe roerend, ±
10 minuten tot de groenten gaar zijn.
Fruit de knoflook de laatste minuut al roerend mee.
Voeg de bouillon toe en laat alles zonder deksel op middelhoog vuur ± 30
minuten sudderen; e groenten moeten zeer gaar zijn.
Roer vlak voor het opdienen de rode wijn, de balsamicoazijn en de rode
wijnazijn door de soep en voeg naar smaak zout en peper toe.
Verhit de soep op laag vuur tot ze heet genoeg is om te worden opgediend.
Schep de soep in voorverwarmde kommen, bestrooi elke kom met
Parmezaanse kaas en dien onmiddellijk op.
Tip: U kunt er stevig boerenbrood bij geven, besmeerd met een teen
knoflook. Leg het brood in de soepkom en schenk de soep erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst
Italië