Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soep van wijting
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
g
wijtingfilet
▢
1
prei
het wit er van
▢
1
wortel
▢
1
aardappel
▢
½
venkelknol
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
dl
droge witte wijn
▢
1
takje
tijm
▢
1
laurierblad
▢
1
klontje
boter
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Snipper ui, wortel, venkel en prei in fijne stukjes.
Laat de groenten gedurende 5 à 10 minuten zacht stoven in een pot met een klontje boter.
Snijd de aardappel in stukjes.
Voeg samen met knoflook, tijm en laurier toe aan de groenten en overgiet met een l water en
breng aan de kook.
Laat 15 minuten hard koken.
Snijd de wijting in stukjes en doe ze in de soep.
Laat nog 10 minuten zacht koken.
Verwijder tijm en laurier.
Verwijder eveneens de wijting.
Mix de soep.
Zeef, voeg de witte wijn en de wijting toe en laat opnieuw aan de kook komen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met in boter gebakken broodkorstjes.
Variatietip: wat currie aan toe te voegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Snoepgoed
/
Vis
/
Voorgerechten