Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Soesjes met patisseriecrème
Luchtige soezen gevuld met een romige patisseriecrème, een klassieker onder de desserts.
Porties:
6
stuks
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
houten lepel
spuitzak
Bakplaat
Terrine
klopper
aluminiumfolie
Ingrediënten
Voor de soezen:
▢
150
g
meel
▢
100
g
boter
▢
6
eieren
▢
50
g
poedersuiker
▢
250
ml
water
▢
1
snuifje
zout
Voor de patisseriecrème:
▢
500
ml
melk
▢
100
g
suiker
▢
5
eieren
▢
50
g
meel
▢
1
vanillestokje
Instructies
Begin met het deeg: Doe de boter, suiker, water en zout in een grote pan en breng dit aan de kook.
Voeg in één keer het meel toe zodra het kookpunt is bereikt.
Verlaag de warmtebron en roer krachtig met een houten lepel.
Verwerk het mengsel totdat het makkelijk van de randen loskomt.
Haal de pan van het vuur en voeg de eieren één voor één toe, goed mengend na elke toevoeging.
Klop het laatste ei los en voeg het beetje bij beetje toe totdat de massa smeuïg is.
Vet een bakplaat in en spuit rondjes deeg van ongeveer 7 cm diameter met een spuitzak, met 2 cm ruimte tussen de soezen.
Bak de soezen in een matig warme oven (thermostaat 5-6) gedurende ongeveer 25 minuten.
Laat de ovendeur de eerste 5 minuten op een kier staan.
Maak intussen de patisseriecrème: Breng de melk met het vanillestokje aan de kook.
Meng in een kom de eidooiers en suiker.
Voeg het meel toe en los alles op in de kokende melk.
Roer tot het mengsel glad is.
Giet het mengsel terug in een pan en breng al kloppend opnieuw aan de kook.
Haal van het vuur zodra de crème begint te koken.
Laat de crème afkoelen en dek af met licht beboterde aluminiumfolie om velvorming te voorkomen.
Vul de afgekoelde soezen met de patisseriecrème met behulp van een spuitzak.
Bestrooi met kristalsuiker vlak voor het opdienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soezen op een mooie schaal en garneer met vers fruit of een beetje poedersuiker.
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals Sauternes past perfect bij de romige en zoete smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Gebak
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden