Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soezen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Zeef
Lepel
bakblik
Oven
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
125
ml
water
▢
60
gram
boter
▢
Snufje
zout
▢
75
gram
bloem
▢
2
eieren
Voor de vulling:
▢
250
ml
slagroom
▢
Poedersuiker
naar smaak
Optioneel:
▢
gesmolten chocolade voor glazuur
Instructies
erwarm de oven voor op 200°C.
Breng in een pan het water met boter en zout aan de kook.
Voeg de bloem in één keer toe en roer snel met een houten lepel tot het deeg als een bal van de pan loslaat.
Haal het deeg van het vuur en laat het iets afkoelen.
Voeg één voor één de eieren toe en blijf goed roeren tot een glad deeg ontstaat.
Spuit of lepel kleine hoopjes van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de soezen ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gerezen zijn.
Haal de soezen uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Vulling:
Klop de slagroom stijf met poedersuiker naar smaak.
Snijd de afgekoelde soezen horizontaal doormidden en vul ze royaal met de opgeklopte slagroom.
Voor een extra touch kun je gesmolten chocolade over de soezen gieten als glazuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Probeer deze heerlijke soezen uit en vul ze naar wens met slagroom of andere lekkernijen!
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
122
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak