Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soft Shell Krab in Tempurabeslag met Wasabi Dip
Naar een recept van restaurant 't Zusje
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Mengkom
Garde
Frituurpan of diepe koekenpan
keukenpapier
snijplank
mes
Ingrediënten
Voor de krab:
▢
4
soft shell krabjes
▢
4
bananenbladeren
▢
4
schijfjes
citroen
Voor het tempurabeslag:
▢
3
eieren
▢
165
gram
bloem
▢
500
ml
ijskoud water
▢
Zout en peper naar smaak
Voor de wasabi dip:
▢
20
gram
wasabipasta
▢
5
ml
olijfolie
▢
100
gram
mayonaise
Instructies
Voorbereiding tempurabeslag:
Meng in een kom de bloem met het ijskoude water tot een gladde massa.
Voeg de eieren toe en roer goed door tot het beslag glad is.
Breng op smaak met zout en peper.
Voorbereiding wasabi dip:
Meng in een andere kom de wasabipasta, olijfolie en mayonaise tot een gladde dip.
Bereiding van de krab:
Verhit de frituurpan of diepe koekenpan tot 180 graden Celsius.
Haal de soft shell krabjes door het tempurabeslag en laat het overtollige beslag uitlekken.
Frituur de krabjes in de hete olie tot ze krokant en goudbruin zijn, ongeveer 3-4 minuten.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Opmaak van het bord:
Vouw het bananenblad dubbel (niet plat drukken) en leg het op een bord.
Plaats de gefrituurde soft shell krab tegen het bananenblad.
Serveer met een schijfje citroen op de krab en een schepje wasabi dip ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Tapas
/
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Japan
/
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij