Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sole à la meunière
gebakken tongfilet
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
8
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
4
sliptongfilets
▢
2
el
bloem
▢
30
gram
boter
▢
zout
▢
peper
▢
1
el
olijfolie
▢
gehakte peterselie
▢
1
citroen
Instructies
Doe de bloem in een bord.
Zout en peper de tongfilets.
Wentel ze door de bloem.
Klop het teveel aan bloem van de filets.
Zet een koekenpan op het vuur en verhit 10 gr. boter en 1 el olijfolie.
Leg de filets in de pan en bak aan beide zijden ongeveer 3 minuten.
Voeg de rest van de boter toe.
Snijd de citroen door middel en knijp de citroen uit boven de pan.
Verdeel over de borden.
Lepel wat van de boter over de filets.
Garneer met de peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ik serveerde er gebakken aardappeltjes en sugar snaps bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis