Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sotanghon
Filippijnse kippensoep
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olie
▢
1
ui
fijngehakt
▢
2
teentjes
knoflook
uitgeperst
▢
1
prei
in dunne ringen gesneden
▢
2
wortels
in plakjes gesneden
▢
1
stengel
bleekselderij
in plakjes gesneden
▢
1
liter
kippenbouillon
▢
½
theelepel
paprikapoeder
▢
150
gr
rijstvermicelli
▢
Zout
▢
peper
Instructies
Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes.
Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig ziet.
Voeg de prei, wortels en bleekselderij toe en laat deze 5 minuten mee fruiten.
Doe de kipfilet, de bouillon en het paprikapoeder erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep 2 tot 3 minuten flink doorkoken en voeg de vermicelli toe.
Zet het vuur wat lager, laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Garneer met bieslook en dien direct op..
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kip
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Fillippijnen