bouilion aan de kook brengen met de blokjes kippenbouillon (4 liter water)
dan 3 vette kuikenbouten erbij weer aan de kook brengen en daarna gelijk zacht zetten op een heel laag pitje.
Drie stengels citroengras Sereh (te koop bij de lidl) in 3×3 stukken hakken en alvast bij de boulion indoen met 3 theelepels koenjit en een zakje Soto Ajam pasta van de plus.
Dit mag rustig minimaal 3 uur trekken.
Daarna de kuikenbouten laten uitlekken in een vergiet en af laten koelen
Aardappelen schillen en in blokjes snijden wassen en bij de soto indoen samen met dunne chinese rijstvermicelli de allerdunste. Indische mensen noemen dit laska.
Eieren koken een stuk of 6 die gaan er later in plakjes los bij
Een prei dun snijden en wassen en een flinke ui snipperen.
Deze twee fruiten in een wok of koekepan in iets olie en bij de soto indoen.
Het vel van de kuikenbouten halen en het vlees ervan in stukjes in de soto doen.
Als het op de borden gaat wat gebakken uiensnippers uit een potje uit de supermarkt erbij
en het ei in plakjes ook erbij en salamat makan maar Oftewel eet smakelijk