Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sotoe Amsoi
zoute kool uit Suriname
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
blikje
Sawi Asin
(gezouten kool) of 3 bosjes Sotoe Amsoi (gezouten Amsoi)
▢
200
gram
varkensvlees
▢
3
eetlepels
olie
of 25 gr boter
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
tomaat
▢
1
snufje
ve-tsin
▢
1
theelepel
Chinees poeder
(vijfkruidenpoeder)
▢
zout
▢
peper
▢
1 ,5
dl
water
Instructies
Maak het blikje open en snijd de kool klein.
Proef even of u de gezouten kool te zuur of te zout vindt; week deze dan even in water tot het naar uw smaak is.
Snijd het vlees in blokjes en braad die in olie of boter.
Snipper de ui en de knoflook en bak ze mee.
Doe er dan de in stukjes gesneden tomaat bij.
Voeg daarna de groente toe, samen met de ve-tsin en het Chinese poeder.
Laat het geheel even braden, doe er een kleine 11/2 dl water bij en laat het tenslotte op laag vuur 25 minuten stoven.
Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Geef hier gekookte witte rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vlees
Land van herkomst
Suriname