Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soupa avgolemono
soep met ei en citroen
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
liter
kippenbouillon
▢
¾
kop
rijst
▢
vermicelli
of een andere pastasoort of rijst
▢
3
ei
▢
citroensap
▢
½
theelepel
zout
▢
peper
Instructies
Breng de kippenbouillon aan de kook.
Doe de rijst of vermicelli erbij en laat 15 minuten doorkoken.
Klop intussen de eieren schuimig.
Voeg er langzaam het citroensap aan toe onder voortdurend kloppen.
Giet er dan 3-4 koppen bouillon bij, met een eetlepel per keer en blijf kloppen.
Haal de rest van de bouillon van het vuur en klop het eimengsel erdoor.
Breng de soep op smaak met zout en peper en dien direkt op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Griekenland
Feestdagen etc
Pasen