Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sous-vide Aardappelgratin
Porties:
35
inclusief kook- en koeltijd
1
uur
uur
20
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Mengkom
Spatel
Grote vacuümzak (300 x 400 mm)
Vacumeermachine
Steamer (stoomoven)
Snelkoeler
Ingrediënten
▢
3
dl
room
▢
7
dl
runder- of gevogeltebouillon
▢
1
eetlepel
knoflookmix
▢
20
g
zout
▢
2
g
peper
▢
2
kg
dun gesneden aardappelen
Instructies
Meng in een grote kom de room en bouillon met de knoflookmix, zout en peper.
Weeg de vloeistof per recept af en vacumeer dit om de juiste hoeveelheid bij de aardappelen te krijgen.
Voeg de dun gesneden aardappelen toe aan de vloeistof.
Als de aardappelen al gesneden zijn en in zakken zitten, laat deze dan dicht tot ze in de vloeistof kunnen worden gedaan.
Doe de aardappelen en vloeistofmassa in een grote vacuümzak en vacumeer deze op stand 2.
Een tip is om de vacuümzak in een bak te plaatsen zodat hij niet omvalt tijdens het vacumeren.
Stoom de vacuümzak met de aardappelen gedurende 20 minuten in de steamer.
Controleer of de aardappelen gaar zijn door voorzichtig in de zak te knijpen.
Koel de aardappelen in de snelkoeler gedurende 45 minuten, niet langer om de juiste textuur te behouden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur van deze aardappelgratin.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
9
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch