Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soya Gehaktballetjes met Rundergehakt en Koriander
Een smakelijke combinatie van soya-gehakt en rundergehakt, gekruid met koriander en knoflook. Perfect voor een gezonde en voedzame maaltijd!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
kom
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
250
g
soya-gehakt
gedroogd
▢
250
g
rundergehakt of gemengd gehakt
▢
1
ei
▢
1
ui
geraspt
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
½
bosje
peterselie
fijngesneden
▢
1
theelepel
koriander
▢
1
snee
brood
geweekt en verkruimeld
▢
1
eetlepel
meel
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
Curry naar smaak
▢
Meel om de gehaktballetjes door te halen voor het bakken
▢
Olijfolie voor het bakken
Instructies
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het mengsel goed door tot een soepel geheel.
Vorm bolletjes van het gehaktmengsel en druk ze plat.
Haal de gehaktballetjes door de bloem.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes aan beide kanten bruin en gaar.
Serveer de soya gehaktballetjes met een frisse salade en rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze soya gehaktballetjes passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Merlot of een kruidige witte wijn zoals een Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Rundvlees
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer