Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in wat lauwe melk.
Maak een kuiltje in de bloem en giet er de gistoplossing in.
Breek de eieren erbij en maak vanuit het midden, scheutje voor scheutje de rest van de lauwe melk bijschenkend, een glad beslag.
Laat het beslag, afgedekt met een vochtige doek, 1 uur rijzen op een warme plek.
Schil de appels, doe ze in een pan met een dikke bodem met wat water en leg de worst erop.
Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
Doe het beslag in de pan op de appels met de worst, doe het deksel op de pan, breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes doorkoken.
Kijk tijdens het koken niet meer in de pan, want dan zakt het beslag in.
Haal na 2 uur het brood uit de pan.
Snijd het brood in plakken, serveer met warme stroop en geef de appels en worst er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:In plaats van stroopsaus kan ook kaneelsaus of boter met suiker worden geserveerd.Wijnadvies:Een zoete dessertwijn, zoals een Vin Santo of een Pedro Ximénez sherry.