Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaans Tomatenbrood met Knoflook en Olijfolie
Maak eenvoudig dit traditionele Spaanse tomatenbrood, ideaal voor Sinterklaas, waarbij je het brood in feestelijke vormen kunt snijden. Een heerlijk, knapperig broodje met tomaat, knoflook en olijfolie.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
schaal
broodrooster
Ingrediënten
▢
2
tomaten
▢
2
teentjes
knoflook
▢
8
sneetjes
boerenbrood
▢
Zout
▢
Olijfolie
Instructies
Halveer de tomaten en knoflookteentjes.
Rooster het boerenbrood totdat het knapperig is.
Leg de tomaten, knoflook, en het geroosterde brood op een schaal en zet op tafel.
Wrijf het geroosterde brood eerst in met de knoflook en vervolgens met de tomaat.
Bestrooi met zout en sprenkel wat olijfolie over het brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Verdejo of een licht sprankelende Cava voor een authentieke Spaanse ervaring.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Brunch
/
Lunch
/
Snack
Land van herkomst
Spanje
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Veganistisch
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Sinterklaas