Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse Aardappelsalade met Knoflooksaus
Een frisse Spaanse aardappelsalade met knoflooksaus en peterselie, perfect voor bij een zomerse barbecue of als bijgerecht bij een picknick.
Porties:
4
personen
(exclusief koeltijd)
25
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koksmes
kookpan
schaal
snijplank
Ingrediënten
▢
1
pot
knoflooksaus
bij voorkeur Spaanse
▢
1
kg
aardappelen
▢
Peterselie
fijngehakt, naar smaak
Instructies
Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn, ongeveer 15-20 minuten.
Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen in een schaal.
Meng de knoflooksaus en fijngehakte peterselie door de afgekoelde aardappelen.
Zorg ervoor dat alle aardappelen goed bedekt zijn met de saus.
Zet de aardappelsalade in de koelkast tot gebruik, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Serveer koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze aardappelsalade gaat goed samen met een frisse, droge witte wijn zoals een Spaanse Albariño of een Verdejo.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Spanje
Jaargetijde:
Herfst
/
Zomer
Feestdagen etc
Picknick
/
Verjaardag