Snijd de korstjes van het brood en leg de sneetjes op een bord.
Besprenkel ze met de witte wijn.
Meng in een kom het geweekte brood, ei, sjalotje, zout, nootmuskaat en 1 eetlepel peterselie door het gehakt.
Pers de knoflook boven het gehaktmengsel en voeg de rode peper toe.
Breng op smaak met versgemalen peper.
Vorm ongeveer 30 kleine balletjes van het gehaktmengsel.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
Voeg de gezeefde tomaten toe aan de pan en verwarm het gerecht afgedekt op laag vuur gedurende 15 minuten.
Bestrooi de gehaktballetjes
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de Albóndigas als onderdeel van een tapasavond of met rijst of brood als hoofdgerecht.Wijnadvies:Combineer met een droge witte wijn of een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo.