Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse Empanada's
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
uitsteekvormpjes doorsnede ca. 8 cm
Oven
Bakplaat
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
olie
▢
250
g
rundergehakt
▢
1
zak
panklare spitskool
250 g
▢
1
theelepel
komijnpoeder
▢
2
eetlepels
chilisaus
▢
2
eetlepels
gembersiroop
▢
1
eetlepel
gemalen kokos
zakje á 125 g, AH
▢
Zout
▢
Peper
▢
2
blikken
croissantdeeg
á 240 g, Danerolles
▢
1
ei
▢
1
eetlepel
boter of margarine om in te vetten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
Verhit olie in een pan.
Bak het gehakt in ongeveer 5 minuten rul.
Voeg de panklare spitskool toe en bak al omscheppend nog ca.
5 minuten.
Voeg komijnpoeder, chilisaus, gembersiroop en gemalen kokos toe aan het kool-gehaktmengsel.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat het mengsel afkoelen.
Vet een bakplaat in.
Rol het croissantdeeg uit.
Steek met een glas of uitsteekvormpje 40 lapjes uit het deeg.
Klop het ei los in een kopje en bestrijk de rand van de deeglapjes ermee.
Schep het kool-gehaktmengsel op de ene helft van de deeglapjes.
Vouw de andere helft van het deeg over de vulling en druk goed dicht om empanada's te vormen.
Leg de empanada's op de ingevette bakplaat.
Bak de empanada's in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze smakelijke Spaanse empanada's als warme hapjes op een feestelijke borrel of als bijgerecht bij een tapasavond.
Je kunt naar smaak variëren met de vulling, bijvoorbeeld door toevoeging van groenten of kruiden.
Serveer de empanada's warm voor de beste smaakbeleving.
Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Verdejo of een lichte rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Rundvlees
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Spanje