Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse Gefrituurde Uienringen met Ansjovis
Knapperige Spaanse gefrituurde uienringen met een verrassende twist van ansjovis. Perfect als tapas of voorgerecht, geserveerd met verse bieslook voor een extra smaakboost!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
keukenpapier
Kommen (2)
snijplank
Spatel
vork
Ingrediënten
▢
3
grote
rode uien
▢
1
ei
gesplitst
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
dl
bier
▢
65
g
bloem
▢
5
ansjovisfilets
in kleine stukjes gesneden
▢
Zout
naar smaak
▢
Versgemalen peper
naar smaak
▢
Frituurvet
▢
Enkele
takjes bieslook
fijngeknipt
Instructies
Pel de rode uien en snijd ze in ringen van ongeveer ½ cm dik.
Haal de ringen voorzichtig uit elkaar en gebruik de grote ringen.
Splits het ei, houd het eiwit apart in een schone kom.
Meng de eidooier met de olijfolie en voeg het bier en de bloem toe.
Mix op een lage stand tot een glad beslag.
Klop het eiwit stijf in een schone, vetvrije kom en spatel het voorzichtig door het bierbeslag.
Voeg de gesneden ansjovisfilets toe aan het beslag en breng op smaak met versgemalen peper.
Verhit het frituurvet tot 180°C.
Haal de uiringen door het bierbeslag en frituur ze in porties goudbruin in ongeveer 4 minuten.
Laat de gefrituurde uienringen uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met fijngeknipte bieslook en serveer de uienringen warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze knapperige uienringen met ansjovis passen goed bij een droge witte wijn zoals een Verdejo of een lichte, frisse rosé.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Spanje
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter