Plet 2 knoflooktenen met zout op een schoteltje tot een pasta.
Voeg gehakt, ei, peterselie en knoflookpasta toe aan het beschuitkruim en meng goed.
Vorm 12 kleine gehaktballetjes.
Verhit olijfolie in een pan en bak de balletjes 2 à 3 minuten rondom bruin.
Haal de balletjes uit de pan en zet apart.
Snijd de uien en het laatste teentje knoflook fijn en fruit ze in de overgebleven olie.
Voeg het fijngesneden pepertje toe en bak kort mee.
Voeg de tomaat met vocht en de sherry toe.
Doe de gehaktballetjes terug in de pan en laat ze 45 minuten zachtjes sudderen in de saus.
Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Heerlijk met witte rijst of knapperig stokbrood en een frisse salade met citrusdressing.Wijnadvies:Combineer met een Spaanse rode wijn zoals Tempranillo of Garnacha.