Maak intussen de 1 kleine ui, de 2 tenen knoflook en de 1 paprika schoon en hak ze heel fijn.
Schep de ui, de knoflook en de paprika door het gehakt en bak het geheel nog 2 minuten.
Bak 1 eetlepel chilipoeder en 2 theelepels oregano 1 minuut mee, roer er 2 eetlepels tomatenpuree en 1 dl vleesbouillon door en laat het gehakt op laag vuur ± 10 minuten sudderen tot al het vocht is verdampt.
Rol het gekoelde pizzadeeg uit en steek er met een schoteltje 8 rondjes uit.
Schep het gehakt op de plakjes deeg, klap ze dubbel en druk de randen met een schulprandje dicht.
Leg de flapjes op een bakplaat en bestrijk ze met ½ dl koffiemelk.
Bak de flapjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Laat de flapjes voor het serveren wat afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm als tapa's of borrelhapje.
Lekker met een aioli of tomatensalsa.
Wijnadvies:
Een Spaanse rode wijn, zoals een Rioja of een Tempranillo, past goed bij de pittige smaak.