Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse groenteomelet
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
500
g
aardappels
vastkokende / geschild en in kleine blokjes
▢
1
rode paprika
in blokjes
▢
½
eetlepel(s)
Paprikapoeder
milde
▢
300
g
tuinbonen
▢
6
eieren
Instructies
Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappelblokjes in 8-10 minuten op zacht vuur beetgaar, schep ze af en toe om.
Schep na 5 minuten de paprika, de paprikapoeder en tuinbonen erdoor.
Klop in een kom de eieren los met zout en (cayenne)peper naar smaak.
Schenk het eimengsel over het aardappelmengsel en leg de deksel op de pan.
Bak de omelet op matig vuur 10-15 minuten, tot de bovenkant droog en lichtbruin is.
Neem de pan van het vuur, laat de omelet in de pan 10-15 minuten afkoelen tot lauwwarm.
Snijd de omelet in punten en leg ze op vier borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met knoflookmayonaise.
Tip
Tuinbonen worden mooi groen als je het velletje eraf haalt.
Snijd de boon open en duw het groene boontje eruit
Voedingswaarden
Calories:
330
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
16
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Ei
Land van herkomst
Spanje