Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse Knoflookgarnalen
Gamba's al ajillo
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Diepe koekenpan of hapjespan
keukenpapier
Serveerschaaltjes (bij voorkeur van Spaans aardewerk)
Ingrediënten
▢
500
g
gepelde rauwe tijgergarnalen
diepvries
▢
100
ml
olijfolie extra vierge
▢
4
teentjes
knoflook
in plakjes
▢
1
laurierblaadje
▢
Gedroogd chilipepertje
uit molentje
▢
Grof zeezout
▢
2
takjes
peterselie
fijngehakt
Instructies
Ontdooi de garnalen door ze enkele minuten onder te dompelen in warm water.
Dep ze vervolgens droog met keukenpapier.
Verwarm de olijfolie in een diepe koekenpan of hapjespan.
Bak de plakjes knoflook met het laurierblaadje zachtjes tot de geur vrijkomt.
Voeg een beetje chilipeper toe en maal deze boven de pan.
Voeg de garnalen toe en bak ze al omscheppend op matig vuur in 3-5 minuten gaar.
Verdeel de garnalen over vier warme lage schaaltjes (van Spaans aardewerk) en verwijder het laurierblaadje.
Bestrooi de garnalen met grof zeezout en fijngehakte peterselie.
Serveer met boerenbrood, zoals pain de campagne.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Geniet van deze Spaanse knoflookgarnalen met een droge witte wijn zoals een Verdejo uit Rueda of een Albariño uit Galicië.
Voedingswaarden
Calories:
308
kcal
|
koolhydraten:
1
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
36
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Spanje
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Koolhydraat arm
/
Lactosevrij
/
Suikervrij
/
Tarwevrij