Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse Mosselen in Cider
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
inweken
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
kg
mosselen
▢
4
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
6
zoete tomaten
fijngehakt
▢
2
uien
fijngehakt
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
½
liter
zurige cider
▢
Citroensap
▢
Zout naar smaak
▢
Suiker naar smaak
▢
Versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructies
Was de mosselen grondig en laat ze 1 tot 2 uur in sterk gezouten water weken.
Verhit wat olie in een grote pan en fruit hierin de knoflook, tomaten en uien tot ze zacht zijn.
Voeg het paprikapoeder toe en roer goed door.
Blus de groenten af met de zurige cider.
Breng het mengsel op smaak met citroensap, zout, suiker en zwarte peper.
Voeg de mosselen toe aan de pan en laat ze ongeveer 15 minuten koken, of tot de schelpen openstaan.
Schep de mosselen met de saus in diepe borden en serveer direct.
Enjoy!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge Spaanse cider past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Spanje
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij