Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse paprikagarnalen van Astrid Veltman
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
gepelde tijgergarnalen
diepvries
▢
3
teentjes
knoflook
▢
3
takjes peterselie
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
cayennepeper
▢
½
theelepel
zout
▢
1
rode en 1 gele paprika
▢
1
citroen
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
droge cherry
Instructies
Laat de garnalen volgens de gebruiksaanwijzing ontdooien en dep ze goed droog.
Pel de knoflook en hak ze fijn.
Snijd de steeltjes van de peterselie en hak het blad fijn.
Meng de knoflook en 2/3 van de peterselie in een kommetje met het paprikapoeder, 1 mespunt cayennepeper en het zout.
Maak de paprika's schoon, snijd ze in brede repen en snijd die in de breedte in dunne reepjes.
Snijd de citroen in 8 partjes.
Verhit de wok tot gloeiend heet en laat de olie over de panbodem uitvloeien.
Schep het kruidenmengsel in de wok en fruit het ± 30 seconden.
Voeg de garnalen toe en roerbak op hoog vuur ± 2 minuten.
Voeg de paprikareepjes toe en roerbak het geheel nog ± 2 minuten.
Blus af met de sherry.
Verdeel de garnalen over 4 bordjes en garneer met de rest van de peterselie en de partjes citroen.
Serveer met warm stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Spanje