Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse Salade met Croutons en Olijven
Een frisse Spaanse salade met knapperige croutons, olijven en een vinaigrette dressing.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
hardgekookt ei
▢
½
krop
ijsbergsla
▢
½
rode paprika
▢
2
sneetjes
oud brood
▢
Enkele
groene olijven
▢
Knoflook
▢
Olie
▢
Vinaigrette dressing
Instructies
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, was en droog ze.
Pers de knoflook uit en strijk het over het brood.
Snijd het brood in blokjes en bak ze goudbruin in hete olie.
Snijd de olijven en paprika in stukjes.
Verkruimel het hardgekookte ei.
Meng de croutons, olijven, paprika en ei door de ijsbergsla.
Maak de salade aan met vinaigrette dressing.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Gebruik ook krulandijvie (frisé) of kropsla.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Verdejo.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Spanje
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch