Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse snijbonensalade
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
snijbonen
▢
1
bakje
gele kerstomaatjes
▢
1
rode ui
▢
2
eieren
▢
1
blikje
ansjovisfilet in olie
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
zakje
Duyvis mix voor kruidenboter
▢
2
eetlepels
peterselie
grofgehakte
Instructies
Haal de snijbonen af en snijd ze in schuine stukjes.
Halveer de kerstomaatjes.
Pel de ui en snijd hem in ringen.
Kook de snijbonen in weinig water in ± 7 minuten beetgaar.
Kook de eieren ± 8 minuten, zodat het eigeel droog is, maar nog mooi donkergeel.
Snijd intussen de helft van de ansjovisfilets in piepkleine stukjes.
Klop een dressing van het citroensap, de olie en het zakje mix.
Schep de stukjes ansjovis erdoor.
Snijd de eieren elk in 4 parten.
Schep de snijbonen, tomaat, ui en dressing door elkaar en laat de salade tot kamertemperatuur afkoelen.
Verdeel de ei parten en de hele ansjovisfilets erover en bestrooi de salade met de peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met krielaardappeltjes en een varkenskotelet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Salade
Land van herkomst
Spanje