Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse spruitjes met aardappel en chorizo
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Ingrediënten
▢
200
gram
aardappels
vastkokers
▢
250
gram
kleine spruitjes
▢
½
spaanse peper
▢
½
paprika
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
citroen
▢
100
gram
chorizo
▢
50
gram
olijven
▢
peper
▢
zout
Instructies
Schil de aardapelen en verdeel ze in blokjes, maak de spruiten schoon.
Blancheer de aardappelblokjes en de spruiten kort.
Verwijder de zaadjes van de paprika en snij deze met de spaanse peper julienne.
Verhit de olijfolie en roerbak hierin de ui, spaanse peper, de paprika en de knoflook 3 minuten.
Schep de spruitjes en de aardappelblokjes erdoor en bak onder voortdurend omscheppen 5-7 minuten.
Pers de helft van de citroen uit en voeg 1 eetlepel sap met peper en zout bij het gerecht.
Halveer de olijven, verdeel de chorizo in reepjes en schep beide in de wok goed om, goed doorwarmen en serveren met partjes citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vlees
Land van herkomst
Spanje