Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse Tomatensoep met Kaneel
Een smaakvolle Spaanse tomatensoep met kaneel, perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
8 kleine kopjes
staafmixer
soeppan
Zeef (optioneel)
Ingrediënten
▢
1
kaneelstokje
▢
1
eetlepel
majoraan
▢
1
teen
knoflook
fijngesneden
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
sjalotten
fijngesneden
▢
500
gram
tomaten
in stukken gesneden
▢
800
ml
water
▢
Groentebouillontablet
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Verwarm de olijfolie in een soeppan.
Fruit de sjalot 5 minuten zachtjes.
Fruit de knoflook 2-3 minuten mee.
Schep de tomaten erdoor en bak even mee.
Verkruimel de bouillontablet erboven.
Voeg het kaneelstokje en de majoraan toe.
Schenk het water erbij.
Breng het geheel aan de kook.
Laat de soep 20-25 minuten zachtjes pruttelen.
Verwijder het kaneelstokje.
Pureer de tomaten met de staafmixer tot een gladde soep.
(Optioneel) Wrijf de soep door een zeef voor een gladder resultaat.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Schenk de soep in kleine kopjes.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soep warm met een stukje brood of een lepel crème fraîche.
Wijnadvies:
Spaanse witte wijn, zoals Verdejo.
Voedingswaarden
Calories:
80
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
4
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Spanje
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch