Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse Tonijnschotel met Aardappel en Witte Wijn
Een eenvoudig en smaakvol Spaans eenpansgerecht met tonijn, aardappel en witte wijn. Perfect voor een snelle en voedzame maaltijd.
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koksmes
snijplank
Diepe pan met deksel
houten spatel
Ingrediënten
▢
½
ui
fijngesneden
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
½
paprika
in blokjes
▢
1
tomaat
in blokjes
▢
350
gram
aardappelen
in schijfjes van 1 cm dik
▢
1
eetlepel
olie
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
80
ml
Spaanse witte wijn
▢
250
gram
tonijn
in stukjes
▢
70
gram
oud witbrood
in blokjes
Instructies
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Snijd de paprika en de tomaat in blokjes.
Snijd de aardappelen in schijfjes van 1 cm dik.
Verhit de olie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook glazig.
Voeg de paprika, tomaat en aardappelen toe en breng op smaak met zout en peper.
Schenk de witte wijn en 80 ml water erbij en laat 20 minuten sudderen.
Voeg na 10 minuten de tonijn toe en roer goed door.
Snijd het witte brood in blokjes en voeg deze de laatste 2 minuten toe.
Serveer direct in de pan met een glas Spaanse witte wijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een schijfje citroen voor een extra frisse touch.
Wijnadvies:
Een droge Spaanse Albariño of Verdejo past perfect bij de tonijn en witte wijnsaus.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
62
g
|
Protein:
42
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Spanje
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden