Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Spaanse Tortilla met Shiitake en Kaas
Hartige Spaanse tortilla met shiitake en smeltkaas, een smaakvol en eenvoudig gerecht.
Porties:
7
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan (16 cm doorsnee)
kom
deksel
Ingrediënten
▢
2
el
olijfolie
▢
2
tl
melk
▢
3
fijngesneden
shiitake paddenstoelen
▢
4
eieren
▢
4-6
el
smeltkaasjes
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Klop de eieren met zout en peper los.
Roer de kaas en de shii-take erdoor.
Verhit de olie in een koekenpan van 16 cm doorsnee.
Schenk het eimengsel in de pan en laat het op zacht vuur in 10-15 minuten stollen.
Draai de tortilla met behulp van een deksel om en laat de andere kant 5 minuten zachtjes bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de tortilla in puntjes gesneden.
Wijnadvies:
Een droge sherry, of een fruitige witte wijn, zoals een Verdejo.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Kaas
/
Lunch
/
Tapas
/
Tortilla
Land van herkomst
Spanje
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch