Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse Zuurkool-Chorizostamppot
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Steelpan
pureestamper
Ingrediënten
▢
1¼
kg
kruimige aardappelen
▢
500
g
kruidenzuurkool
▢
100
ml
melk
▢
25
g
boter
▢
125
g
chorizoworst
▢
50
g
groene olijven zonder pit
▢
125
g
zachte geitenkaas
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en spoel ze af onder koud water.
Kook de aardappelblokjes in een grote pan met ruim water en wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Kook de zuurkool apart volgens de instructies op de verpakking.
Laat de gekookte zuurkool goed uitlekken in een vergiet.
Verwarm in een steelpan de melk en boter op laag vuur tot de boter gesmolten is.
Stamp de gekookte aardappelen fijn met het melk-boter mengsel tot een smeuïge puree.
Snijd de chorizo in blokjes en hak de groene olijven grof.
Meng de uitgelekte zuurkool door de puree en verbrokkel de zachte geitenkaas eroverheen.
Voeg de blokjes chorizo en gehakte olijven toe aan de stamppot en meng alles goed door elkaar.
Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel nog wat zout, afhankelijk van de smaak van de chorizo en olijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij de smaken van chorizo en geitenkaas in dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
70
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
25
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stamppot
Land van herkomst
Fusion
/
Nederland
/
Spanje