Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui, wortel en bleekselderij zachtjes gedurende 3 minuten.
Voeg het ontbijtspek en het gehakt toe en roerbak 5 minuten tot het gehakt rul is.
Voeg de tomatenpuree en oregano toe en bak nog eens 2 minuten mee.
Schenk de rode wijn erbij en laat het geheel 5 minuten sudderen.
Voeg de vleesbouillon en tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat de saus vervolgens 15 minuten sudderen op laag vuur.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de spaghetti af (niet afspoelen met koud water!
) en verdeel deze over vier diepe borden.
Schep de saus over de spaghetti.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met geraspte kaas en een gemengde groene salade.Dit is een snellere versie van de klassieke 'Ragù Bolognese'.Traditioneel wordt deze saus minstens anderhalf uur zachtjes gesudderd met het deksel op de pan.