Een klassieke spaghetti alla carbonara met krokante spekreepjes, romige saus van ei en slagroom, en rijkelijk bestrooid met Parmezaanse kaas. Dit snelle en smaakvolle gerecht is perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Kook de spaghetti beetgaar in ruim kokend water met een snufje zout.
Giet de pasta af en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie om plakken te voorkomen.
Verhit de overige olijfolie samen met de boter in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant.
Zet de spekjes apart en bewaar het bakvet.
Klop de eieren los met de slagroom en meng er de geraspte Parmezaanse kaas doorheen.
Verhit een deel van het bewaarde bakvet in een schone pan en verwarm hierin de spaghetti.
Voeg het room-eimengsel toe aan de spaghetti en roer continu op laag vuur totdat de saus iets begint in te dikken, maar niet te heet wordt om roerei te voorkomen.
Voeg vervolgens de krokante spekjes en de gehakte peterselie toe.
Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Haal de pan van het vuur zodra de saus is ingedikt en serveer de spaghetti alla carbonara direct in een voorverwarmde schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Serveer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino, die de romige en hartige smaken van de carbonara prachtig aanvullen.