Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaghetti limone
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
dunschiller
keukenpapier
Ingrediënten
▢
1
citroen
▢
4
braadworst
ca. 500 g
▢
250
g
champignons
▢
15
gr
peterselie
verse
▢
12,5
gr
bieslook
verse
▢
500
g
spaghetti
▢
zout
▢
50
g
boter
▢
50
g
bloem
▢
peper
▢
1
dl
slagroom
Instructies
Citroen onder stromend water schoonboenen.
Met dunschiller brede repen van citroenschil halen.
Citroenschil en worst in pan doen, 5 dl water erbij schenken en aan de kook brengen.
Op matig vuur worst in ca. 20 minuten gaar laten worden.
Worst uit pan nemen en laten afkoelen.
Kookvocht bewaren.
Champignons met keukenpapier schoonvegen en in vieren snijden.
Citroen uitpersen.
Worsten in lengte halveren en in plakken snijden.
Peterselieblad grof hakken.
Bieslook in stukjes van ca. 1 cm knippen.
Spaghetti in ca. 8 minuten beetgaar koken in ruim water met zout.
Daarna afgieten.
In koekenpan boter smelten, bloem in één keer toevoegen en ca. 2 minuten al roerend
meebakken.
Kookvocht en citroensap in pan schenken.
Roeren tot gladde, dunne saus ontstaat.
Vuur laag draaien, champignons door saus roeren en in ca. 5 minuten gaar laten worden. Worstplakjes en slagroom door saus roeren en even meewarmen.
Saus op smaak brengen met weinig zout en peper.
Spaghetti over de borden verdelen.
Saus op pasta scheppen, royaal bestrooien met verse kruiden.
Serveren met tomatensalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vlees
Jaargetijde:
Snel te maken