Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook al omscheppend gedurende 5 minuten.
Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze al omscheppend in ongeveer 5 minuten bruin.
Laat alles op laag vuur nog 3 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de pastasaus door het auberginemengsel en warm goed door.
Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
Giet de spaghetti af en verdeel de saus erover.
Bestrooi met de geraspte kaas en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse groene salade en een scheutje extra vierge olijfolie voor extra smaak.Wijnadvies:Een Timara Chardonnay Semillon past goed bij dit gerecht. De volle smaak van de Chardonnay en de frisheid van de Semillon vullen de romige saus en de geroosterde aubergine mooi aan.