Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaghetti met Bacon en Gepocheerde Eieren
Deze unieke combinatie van spaghetti met bacon, gepocheerde eieren, en een kruidige tomatenbouillon zorgt voor een hartige maaltijd met een verrassende twist. Een perfect gerecht voor liefhebbers van spek en eieren met een Italiaanse touch!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
maatbeker
Zeef
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
handvol
basilicum
vers
▢
1
kleine
prei
fijngesneden
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
1
ui
gesnipperd
▢
200
g
bacon
▢
250
g
spaghetti
▢
2
dl
kippenbouillon
▢
½
eetlepel
suiker
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
8
eieren
▢
Olijfolie
Instructies
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de eieren tot de dooiers hard zijn, koel ze af onder koud water en pel ze.
Snipper de ui en knoflook.
Bak de gepelde eieren in een beetje olijfolie aan in een pan.
Voeg de ui en knoflook toe en bak dit samen met de eieren.
Voeg de bacon in plakjes toe en bak deze mee tot ze goudbruin zijn.
Meng de tomatenpuree met de kippenbouillon en suiker, en voeg dit mengsel toe aan de pan.
Breng het aan de kook.
Snijd de prei en basilicum fijn en voeg deze toe aan het mengsel.
Haal de pan van het vuur.
Serveer de spaghetti in diepe borden en schep het eier-bacon mengsel eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze hartige spaghetti met een volle rode wijn zoals een Chianti of een kruidige Zinfandel voor een rijke smaakervaring.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter