Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaghetti met courgettesaus
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
1
courgette
ca. 300 g,
▢
1
kleine
groene appel
Granny Smith,
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
½
rode paprika
▢
1
plak
gekookte ham
ca. 100 g,
▢
1
sjalotje
▢
1
eetlepel
boter
of margarine,
▢
1 ½
theelepel
kerriepoeder
▢
3
theelepels
bouillonpoeder
▢
zout
peper
▢
150
g
spaghetti
meergranen
▢
2
eetlepels
crème fraîche
Instructies
Courgette schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
Appel wassen, halveren, klokhuis verwijderen, in kleine blokjes snijden en besprenkelen met citroensap.
Paprika schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
Ham in blokjes snijden.
Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
In hoge pan boter verhitten.
Sjalot en kerriepoeder ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
Courgette toevoegen en onder voortdurend omscheppen ca. 2 -minuten meebakken.
Bouillonpoeder en 1 1/2 dl water toevoegen en courgette afgedekt ca. 5 minuten laten stoven.
Intussen in pan met ruim water en zout spaghetti in ca. 8 minuten beetgaar koken
volgens gebruiksaanwijzing.
Van vuur af courgette met staafmixer pureren.
Crème fraîche, appel, paprika en ham erdoor scheppen en saus afgedekt in ca. 5 minuten warm laten worden, af en toe roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Spaghetti over twee borden verdelen en saus erover scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Varkensvlees