Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
huishoudfolie
Koekenpan
Ingrediënten
▢
50
gram
spaghetti
▢
500
gram
gehakt half om half
▢
2
eigeel
▢
40
cl
passata
▢
1
st
grote ui
▢
4
teentjes
knoflook
▢
2
el
fijn gesneden bieslook
▢
2
el
oregano
▢
zout
▢
peper
▢
wat
blaadjes basilicum
Instructies
Snipper de ui.
Pel de knoflooktenen en snipper ze fijn.
Meng in een kom het gehakt, de ui, de helft van de knoflook, de bieslook en wat zout en peper. Meng goed door elkaar.
Vorm van het mengsel 20 gehaktballetjes.
Leg ze op een bord en dek af met huishoudfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes om en om.
Voeg de passata, de rest van de knoflook, de oregano en wat zout en peper toe.
Dek de pan af met een deksel, temper de warmtebron en laat 15 minuten sudderen.
Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de pasta en de gehaktballetjes over de borden.
Giet de saus erover.
Garneer met wat blaadjes basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Rundvlees
/
Varkensvlees