Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaghetti met Kip, Spek en Groenten in Tomatensaus
Geniet van deze heerlijke spaghetti met kip, spek en een mix van verse groenten in een smaakvolle tomatensaus. Perfect voor een voedzame maaltijd!
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
braadpan
snijplank
mes
Ingrediënten:
Ingrediënten
▢
150
g
spaghetti
▢
300
g
spekblokjes
▢
2
kipdijfilets
in stukjes gesneden
▢
2
uien
gesnipperd
▢
2
tomaten
in blokjes gesneden
▢
½
groene paprika
in blokjes gesneden
▢
½
courgette
in blokjes gesneden
▢
150
g
champignons
in plakjes gesneden
▢
75
g
haricots verts
in stukjes gesneden
▢
1
blik
tomatenblokjes
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en houd warm.
Verhit in een braadpan de spekblokjes op middelhoog vuur en bak ze tot ze knapperig zijn.
Voeg de stukjes kipdijfilet toe aan de spekblokjes en bak tot de kip lichtbruin en gaar is.
Voeg de gesnipperde uien toe en bak mee tot ze glazig zijn.
Doe de tomatenblokjes, groene paprika, courgette, champignons en haricots verts in de pan en bak alles mee tot de groenten zacht beginnen te worden.
Giet het blik tomatenblokjes in de pan en laat het geheel even sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de saus over de gekookte spaghetti en geniet van deze rijke en smaakvolle maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een rode wijn zoals een Chianti of een Merlot past goed bij de rijke smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2.2
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Pasta
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Internationaal