Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui zachtjes glazig in ongeveer 5 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en laat de saus 10 minuten inkoken.
Maak de kropsla schoon, was en droog deze (bijvoorbeeld in een slacentrifuge).
Meng de sla in een kom met de sladressing.
Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper.
Roer de mosselen door de saus en verwarm ze kort mee, maar laat de saus niet meer koken.
Giet de spaghetti af en verdeel deze over vier diepe borden.
Schep de mossel-tomatensaus over de spaghetti.
Serveer de sla apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti Classico of een Sangiovese past goed bij deze pasta. De frisheid van de wijn zal de smaken van de tomatensaus en mosselen mooi aanvullen.