Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaghetti met paprikapesto, courgette en spek
Een kleurrijke spaghetti met zelfgemaakte paprikapesto, geroosterde courgette en knapperig ontbijtspek.
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
blender of keukenmachine
Grillpan (of ovengrill)
kookpan
Ingrediënten
▢
100
gram
belegen kaas
▢
1
courgette
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
100
gram
olijven
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
100
gram
ontbijtspek
in halve plakjes
▢
2
paprika's
▢
400
gram
spaghetti
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Verwarm de ovengrill voor.
Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
Leg de paprikahelften met de snijkant naar boven op een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olie.
Rooster de paprika's onder de grill tot het vel zwartgeblakerd is (ca.
10 minuten).
Laat afkoelen, verwijder het vel en pureer met 3 eetlepels olie, knoflook en kaas tot pesto.
Breng op smaak met zout en peper.
Kook de spaghetti beetgaar.
Snijd de courgette in plakken en bestrijk met 2 eetlepels olie.
Rooster de courgette en spek onder de grill (4-5 minuten per kant).
Giet de spaghetti af en verdeel over borden.
Verdeel de paprikapesto, courgette, olijven en spek erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra kaas en basilicum.
Wijnadvies:
Een fruitige Italiaanse rode wijn, zoals Chianti.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
70
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vlees
Land van herkomst
Fusion
/
Italië
/
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden