1eetlepelfijngesneden verse of diepvries Italiaanse kruiden
½vleesbouillontablet
400mlrode wijn
400gspaghetti
1potgeroosterde paprika's465 g
Instructies
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui en knoflook zachtjes glazig.
Schep ze op een bord.
Bak in het achtergebleven bakvet het gehakt op hoog vuur in ongeveer 5 minuten rul.
Voeg het uienmengsel, de Italiaanse kruiden en peper naar smaak toe aan het gehakt.
Verkruimel het halve vleesbouillontablet erboven.
Schenk de rode wijn in de braadpan en laat de gehaktsaus 15 minuten zachtjes sudderen.
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat de geroosterde paprika's uitlekken, dep ze droog en snijd ze in grove stukken.
Roer de paprika door de gehaktsaus en laat het geheel even meeverwarmen.
Giet de spaghetti af, verdeel deze over vier diepe borden en schep de gehaktsaus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een salade van tomaat en rucola.Een goede Italiaanse rode wijn zoals een Chianti of Sangiovese past uitstekend bij dit gerecht, en zal de smaken mooi aanvullen.