Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Spaghetti met tonijn in balsamicoazijn
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
500
g
tonijnfilets
verse
▢
2
eetlepel(s)
Bertolli Gentile Extra Vergine olijfolie
▢
1
gele paprika
▢
1
rode paprika
▢
1
rode ui
▢
450
g
penne
▢
2
eetlepel(s)
Bertolli Aceto Balsamico di Modena
▢
4
takjes
munt
▢
2
tl
citroenschil
Instructies
Hak de blaadjes van de munt grof en schep ze met de citroenschil en een eetlepel olijfolie even om in een schaaltje.
Wrijf de tonijn in met dit mengsel en leg de vis vervolgens in de koelkast.
Snijd de paprika's en de ui in reepjes.
Verhit wat extra olijfolie in een pan en bak de paprika en de ui 3 minuten op hoog vuur.
Voeg dan de balsamicoazijn toe en breng de groenten op smaak met zout en peper.
Kook de pasta 'al dente' volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en schep het groentemengsel erdoorheen.
Bak nu de tonijn in een hete koekenpan, ongeveer 2 minuten per kant.
De tonijn moet van binnen rosé blijven.
Snijd de vis in plakken.
Verdeel de pasta over de borden en leg daar bovenop een paar plakken tonijn.
Druppel nog een beetje balsamicoazijn over de tonijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Vis