Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaghetti met zeevruchten
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Zeef
Koekenpan
Ingrediënten
▢
300
gram
spaghetti
▢
500
gram
zeevruchten
diepvries
▢
150
gram
doperwten
diepvries of blik
▢
2
el
crème fraîche
▢
50
gram
Parmezaanse kaas
geraspt
▢
2
sjalotjes
gesnipperd
▢
1
teen
knoflook
gesnipperd
▢
10
cl
witte wijn
▢
25
gram
boter
▢
2
el
olijfolie
▢
1
handje
basilicum
fijn gesneden
▢
zout
▢
peper
Instructies
Laat de zeevruchten en eventueel de doperwten ontdooien in een zeef.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout.
Giet af en doe de spaghetti terug in de pan.
Roer er de olijfolie doorheen.
Dit voorkomt het plakken van de spaghetti.
Verwarm de boter in een koekenpan.
Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en fruit deze tot de sjalotten glazig zijn.
Voeg de witte wijn en de crème fraîche toe.
Laat dit 5 minuten zachtjes koken en voeg dan de zeevruchten toe.
Laat 1 minuut meekoken en voeg dan de spaghetti en de doperwten toe.
Verdeel over de borden en strooi er de Parmezaanse kaas over.
Garneer met de basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Pasta
/
Vis
/
Zeevruchten