Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spareribs uit Singapore
Porties:
24
stuks
Total time
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
spareribs
▢
2
theelepel
Chinese kruiden
▢
3
eetlepels
sojasaus
▢
1
eetlepel
vloeibare honing
▢
2
gedroogde
chilipepertjes
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
cm
gemberwortel
verse
▢
1
eetlepel
sesamzaadjes
geroosterde
Instructies
Voorbereiden:
Spareribs tussen ribben lossnijden en bestrooien met Chinese kruiden.
In kommetje sojasaus en honing door elkaar roeren.
Chilipepertjes erboven verkruimelen.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Gemberwortel schillen, kleinsnijden en door marinade roeren.
Marinade over spareribs schenken en deze afgedekt ca. 4 uur in koelkast zetten.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
Bakblik bekleden met aluminiumfolie.
Spareribs op bakblik leggen en in ca. 50 minuten gaar bakken, tussentijds 3 maal keren en met
marinade bestrijken.
Spareribs uit oven nemen en bestrooien met sesamzaadjes.
Warm of koud serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Meng de in reepjes gesneden schil van 1 dun geschilde sinaasappel door de marinade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Azië
/
Oostenrijk
/
Singapore