Meng de bloem met het zout, de kruiden en het natriumbicarbonaat.
Voeg 45 gram van de amandelschilfers toe als je ze door het deeg wilt mengen.
Klop de boter romig en voeg de suiker en het amandel extract toe.
Klop tot een glad beslag.
Roer het bloemmengsel door het botermengsel en rol het deeg op tot een rol van ongeveer 4 cm diameter.
Laat het koekjesdeeg minimaal 1 uur in de koelkast afkoelen.
Snijd het deeg in schijfjes van 1/2 cm dikte.
Leg de schijfjes op een beboterde en bebloemde bakplaat met ongeveer 2 cm ruimte tussen de koekjes en bestrooi met de rest van de amandelschilfers.
Bak de koekjes 20 minuten tot ze goudbruin zijn (zorg ervoor dat de randen niet verbranden).
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de koekjes bij een kop thee of als zoete traktatie bij een feestelijke gelegenheid.Wijnadvies: Een lichtzoete dessertwijn, zoals een Muscat, past perfect bij de kruidige smaak van deze koekjes.