Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Speculaas Muffins
Heerlijke speculaas muffins, perfect voor een gezellig Sinterklaas ontbijt of tussendoortje.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Muffinplaat (ingevet)
Oven
rooster
Zeef
Ingrediënten
▢
1
ei
▢
1
eetlepel
speculaaskruiden
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
200
ml
melk
▢
225
gram
cakemeel
pak
▢
60
gram
basterdsuiker
▢
75
gram
boter
gesmolten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Zeef cakemeel, bakpoeder, suiker, zout en kruiden boven een kom.
Maak een kuiltje in het midden.
Roer in een andere kom ei, melk en gesmolten boter los.
Schenk het eimengsel in het kuiltje.
Roer alles tot een licht klonterig beslag.
Schep het beslag in de muffinvormpjes.
Bak de muffins in het midden van de oven in ca.
20 minuten gaar en goudbruin.
Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn.
Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de speculaas muffins warm of koud, eventueel met een beetje boter of roomboter.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Cupcakes / Muffins
/
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Sinterklaas