Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Speculaas Oliebollen: Winterse Smaken in een Klassieke Snack
Deze speculaas oliebollen combineren de rijke smaak van speculaaskruiden met de klassieke oliebol. Perfect voor koude winterdagen!
Porties:
20
stuks
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote kom
schone theedoek
Frituurpan
ijsschep
Ingrediënten
▢
500
g
bloem
▢
10
g
gist
gedroogd
▢
1
theelepel
zout
▢
1
eetlepel
suiker
▢
1
ei
▢
300
ml
melk
lauw
▢
2
theelepels
speculaaskruiden
▢
100
g
rozijnen
▢
1
liter
zonnebloemolie
om te frituren
▢
Poedersuiker
Instructies
Meng de bloem, gist, zout, suiker en speculaaskruiden in een grote kom.
Voeg het ei en de lauwe melk toe en mix tot een glad beslag.
Voeg de rozijnen toe en meng goed door.
Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rijzen.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C.
Schep met een ijsschep bolletjes beslag in de hete olie.
Bak de oliebollen in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm met een schepje vanille-ijs of een beetje slagroom.
Wijnadvies:
Combineer met een glaasje kruidige glühwein.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Oud & Nieuw
/
Sinterklaas